2009. január 20., kedd

Zellerkrémleves almával

Egy hagymát üvegesre párolunk kevés olajban, 1 egész zellert (kb. férfi ököl nagyságút) kis kockákra vágunk hozzáadjuk a hagymához, kicsit együtt pároljuk. Felöntjük kb. 1-1,5 liter vízzel+ 1 teáskanál só (ha netán sótlan lesz, azon lehet segíteni utólag is ;)), és főzzük. Később adunk hozzá 3 hámozott, reszelt almát, nagyobb lyukon reszelve. Mikor puha a zeller, alma, pürésítjük az egész levest. A turmixoláskor hozzáadunk borsot és kevés szerecsendiót. Végül behabarjuk (tej+ 1 evők. liszt) és ha nem elég édes a 3 almától akkor adunk hozzá még kevés cukrot . Én tettem hozzá. Kinek hogyan ízlik jobban.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi! még írogass, ha teheted:)

Morgó malac írta...

sajnálom hogy kihagytam a levest mikor legutóbb nálad voltam,de a második fogás is finom volt.Gabi