Karibi torta
13dkg margarin, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, fél tasak sütőpor, 1 doboz darabolt ananászbefőtt, 25 dkg mascarpone, 3-3 evőkanál tej és rum, 150 g tejszín, a díszítéshez citromfű, kókuszchips
a margarint kikeverjük 10 dkg cukorral, sóval és egy tasak vaníliás cukorral. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a tejet, majd a sütőporral és a kókuszreszelékkel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformában (26 cm), kb. 175 fokon 25 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk. A tetejét megszurkáljuk, meglocsoljuk a rummal (ezt én elfelejtettem, pedig akartam, de anélkül is finom lett). AZ ananászkonzervet lecsöpögtetjük, a megmaradt 10 dkg cukrot meg a vaníliás cukrot a mascarpone-hoz adjuk elkeverjük míg feloldódik, a tejszínből kemény habot verünk és összekeverjük a mascarponeval szép óvatosan. Fele krémet rákenjük a sütire, jöhetnek az ananászdarabkák rászórása, másik fele a krémnek, aztán ízlés szerint díszítjük. Nekem nem volt olyan cuccos kókuszchipsem így szőlőszemeket tettem rá.
1 megjegyzés:
Citromfű a tetején az a kis levél?
Ennek leírod a receptjét? Egyszerűnek tűnik.
Megjegyzés küldése