2010. február 24., szerda

Tojásos-zöldséges lepény

Tápláló, finom meleg vacsora.




Kelt tészta: 250 g liszt, 1 tk. só, 1 dkg élesztő, 125 ml langyos tej, 2 dkg vaj, 1 kisebb tojás
Készítsünk belőle tésztát, és hagyjuk 30 percig meleg helyen megkelni.
Egy maréknyi párolt gombát 1-2 hagymával kevés olajban megfuttatunk. 2 tojást felverünk, hozzátszünk1-2 evőkanál sajtkrémet (nekem mascarpone maradékom volt) , fűszerezzük sóval, borssal. A tésztát megfelelő alakúra nyújtjuk, hagyunk neki peremet, mint a pizzának, rásimítjuk a hagymás gombát, ráöntjük a tojást, kevés piros paprikát szórunk rá, néhány karika olívabogyót, 4 szelet Bacont, és mikor készre sült megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe míg ráolvad.

Mivel én elszámoltam a tejadagolást, Evódia ott rángatta a nadrágomat, hogy ő is segíteni akar :), így 125 ml helyett 225 ml-t tettem, fel kellett szaporítanom a tésztát, így lett 4 sajtos perecünk is. Éspedig, megformáztam a perecet, megkentem tojással, sok-sok sajtot tettem rá. Nekünk ízlett.

Nincsenek megjegyzések: