Kedves Györgyi,
itt a kért kalácsrecept. Elnézést, hogy olyan soká írtam be. Mindennap akartam, de csak most jutott rá idő. Mégis azt írom, hogy SZERETETTEL!
2 db tojást feltörünk, mércés pohárba tesszük, felöntjük 300 ml-ig tejjel, 8 dkg puha margarin, 2 csipet só, 2 és fél evőkanál cukor, 540 gramm liszt, 2 dkg élesztő. Én mindezt a kenyérsütő dagasztóprogramjába teszem (ha nincs, akkor hagyományosan meggyúrjuk, kelesztjük, mint bármely kalácstésztát), miután lejár a program, kiveszem a tésztát, 3 részre osztom, kinyújtom téglalap alakúra, olyan hosszúságúra, mint a forma amibe teszem (a nagyobb kalácsforma alkalmasabb, biztosabb, hogy abban nem kel túl) és megkenem a következő krémmel: 15 dkg Ráma margarin, 2 tasak vaníliás cukor, 10-15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó. A margarin puha legyen (mikróban melegíthető, de csak annyira hogy ne legyen folyós, és jó könnyen kenhető legyen) a hozzávalókkal jó habosra kikavarjuk és a kinyújtott tésztákra kenjük. feltekerjük rúdakká a megkent tészát és hármasfonással összefonjuk. A kalácsformába tesszük, még 20-30 percet hagyjuk kelni, majd közepesen forró sütőben megsütjük.
3 megjegyzés:
Kedves Erika!
Köszönöm,hogy leírtad majd jelzem az eredményt ha elkészült.
Györgyi
Szia!
Mi előbbi gyógyulást!
El készitettem a kalácsot,a család jóízűen elfogyasztotta.Ez a jó vélemény...elfogyott.
helló! nagyon jól hangzik, és ki is fogom próbálni! de mi van, ha nincs kalácsformám?
Megjegyzés küldése